4 courgettes 2 el olijfolie 3 teentjes knoflook, gehakt 1 rode peper, in reepjes 100 ml rode wijnazijn (zee)zout 1 bosje verse basilicum aardappelsalade 8 aardappelen, in de schil gekookt 1 teentje knoflook, gehakt 4 el olijfolie zout peper 1 el peterselie, fijngehakt 1 el dragon Snijd van elke courgette de uiteinden af. Snijd de courgettes overlangs in 4 plakken. Bak deze goudbruin in de olie en leg ze in een schaal. Bak de knoflook met de peper en blus af met de azijn. Breng het mengsel op smaak met zout en serveer het samen met de basilicumblaadjes bij de courgetteplakken. Schil de gekookte aardappelen. Snijd ze in plakken en leg deze dakpansgewijs in rijen op 4 borden. Meng de knoflook met de olie en zout en peper. Geef de knoflookolie bij de aardappelen en bestrooi het geheel met de kruiden. Serveer bij de courgettes. Tip: De courgettes kunnen ook goed koud geserveerd worden. Bestrooi ze eventueel met licht geroosterde pijnboompitten en rozijnen. voedingswaarde : 295 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten