8 gele of oranje paprika's 5 eetl olijfolie 2 uien, fijngehakt 4 knoflooktenen uit de knijper 350 gr tomaten, zonder vel en zaad, fijnge; hakt 1 eetl tomatenpuree 1 dessertl rietsuiker peper en zout 3 eetl verse koriander, fijngehakt 250 gr langkorrelige zilvervliesrijst, gek; ookt 1 theel kaneel 1. Snijd de kapjes van de paprika's en zet ze apart. Haal zaad en zaadlijsten uit de paprika's, was ze en dep ze droog.
2. Verhit 4 eetl olie en bak hierin op matig vuur de paprika's. Draai ze regelmatig om tot ze rondom zacht zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
3. Giet de olie, op ongeveer 2 eetlepels na, uit de pan, voeg ui en knoflook toe en laat ze 15 minuten zachtjes fruiten.
4. Voeg de tomaten toe en laat ze zachtjes meebakken, roer steeds goed door. Draai het vuur hoger en laat het mengsel tot een dikke moes inkoken.
5. Draai het vuur lager, voeg tomatenpuree, suiker en peper en zout naar smaak toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken. Haal de pan van het vuur en schep de gekookte rijst en koriander erdoor. Schep de vulling in de paprika's.
6. Zet de gevulde paprika's dicht naast elkaar in een pan met dikke bodem of vuurvaste schaal, ze moeten er net inpassen en niet omvallen. Strooi de kaneel erover. Zet de achtergehouden kapjes erop en giet de overgebleven olie erover.
7. Giet 1,5 dl water op de bodem van pan of schaal en breng aan de kook. Draai het vuur lager en dek pan of schaal af met een passende deksel, bord of schotel die precies in de rand past en laat 1 uur zachtjes stoven. Serveer de paprika's heet of koud.