2 teentjes knoflook 4 forellen a 150 g 8 plakken rauwe ham 4 tomaten 50 gm boter 2 eetlepel(s) olijfolie 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselieVoorbereiding : Ontvel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Was de forellen en dep ze droog met keukenpapier. Leg in de buikholte van elke forel een paar knoflook-plakjes. Leg steeds 2 plakken ham naast elkaar en wikkel daarin een forel. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Bereiden: Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbak- laag. Leg de ingepakte forellen in de pan. Temper de warmtebron en bak de forellen langzaam gaar. Reken op ongeveer 10 minuten per kant. Leg de stukken tomaat halverwege de baktijd om de forellen heen. Verdeel de forellen en tomaten over de borden. Bestrooi met peterselie.Voorbereiding stijd: circa 30 minuten. Voedingswaarde per persoon: eiwit 37 g, vet 22 g, koolhydraten 3 g, kcal (kj) 358 (1504). Wijnadvies Lekker met een stevig smakende C‚page Chardonnay of een Chablis. Ook met een droge Duitse Riesling smaakt de forel verrukkelijk (9-11øC). Recipe by Tijd voor Vis :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2