1 kg paling 500 gm prei 500 gm tomaat 8 klontjes boter, koude 250 ml wijn, witte 1 paneermeel 1 zout 1 peper ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;
4.02Voorbereiding stijd: 10 minutenVoorbereiding stijd: 20 minutenVoorbereiding swijze Neem voor de paling bij voorkeur verse gevilde. Verwarm de oven gedurende 8 minuten voor tot 220 graden Celsius. Snijd de paling in mootjes van ongeveer 5 centimeter, was de mootjes, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper. Snijd het witte gedeelte van de prei in plakjes evenals de tomaten. Leg de prei op de bodem van een beboterde ovenschaal. Zet de palingmootjes vervolgens rechtop op het preibedje en dek de paling af met de tomaat. Bestrooi met peper uit de molen. Giet de wijn in de schaal en dek het geheel af met paneermeel. Verdeel wat kleine klontjes boter over de schotel en laat de paling in de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar worden. Lekker met boeren brood en een groene salade. Bron: receptenweb.nl :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0