20 gepelde tijgergarnalen / cocktailg; arnalen met staart 600 gm broccoliroosjes 1 zout 100 gm geschrapte worteltjes 1 bosje lente-uitjes 1 small citroen 4 teentjes knoflook 1 klein stukje rade peper van ±2 cm 4 eetlepel(s) slaolie 1/2 eetlepel(s) verse of gedroogde marjolein Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de roosjes). Afgieten en laten uitlekken. Snijd de lente-uitjes in stukjes en de worteltjes in dunne schuine plakjes. Snijd van de citroen vier dunne plakjes en pers de rest van de citroen uit. Pel de teentjes knoflook en bak ze met de rode peper fijn. Verhit de olie in een ruime wok of braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, het knoflookmengsel 2 minuten. Voeg de marjolein, de garnalen, lente-uitjes en de wortelschijfjes toe en roerbak ze op een hoog vuur 3 minuten. Schep de warme broccoliroosjes erdoor. Besprenkel het geheel met citroensap. Garneer met plakjes citroen en serveer het gerecht direct, vanuit de wok. Lekker met gekookte basmatirijst of pasta. 234 kCal / 980 kj p.p. Bron: Tijd voor Vis : O-Titel : Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en : : rode peper :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :
9.0
5.2002 :Fingerprint : 26450888,459712516,Kalorio
Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en ... is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)