Spaanse gebakken gamba 's met knoflook en uien

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

24 gamba's (rauw) 4 teentjes knoflook 2 small uien 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepel(s) medium sherry 1 eetlepel(s) citroensap 1 zout 1 peper 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie (of uit de; diepvries van darégal) Was de gamba's en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's omscheppende in 3-4 minuten gaar. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover. Lekker met gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette. 235 kCal / 985 kj p.p. Bron: Tijd voor vis :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

9.0

5.2002 :Fingerprint : 26450888,459712530,Kalorio

Spaanse gebakken gamba 's met knoflook en uien is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept