4.02Voorbereiding stijd: 10 minutenVoorbereiding stijd: 45 minuten Benodigde materialen: een keukenmachine, een koekenpan, een (saus)pannetje, wat keukenpapier, een borsteltje en verwarmde borden.Voorbereiding swijze Neem voor de likeur bij voorkeur een notenlikeur. In plaats van eekhoorntjesbrood kunt u ook oesterzwammen nemen. Was de tarbot onder de koude kraan en dep de vis droog met keukenpapier. Borstel de paddestoelen en snijd ze in reepjes. Hak het sjalotje en de walnoten afzonderlijk in de keukenmachine. Verwarm de olijfolie, voeg de ongepelde knoflookteentjes en het gehakte sjalot toe en laat de sjalot hierin glazig worden. Bak de paddestoelen mee tot al het vocht verdampt is. Bestrooi de paddestoelen met peper en zout en houd ze warm. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de tarbot snel om en om gaar. Houd de vis warm. Schenk de wijn en citroensap in het (saus)pannetje en laat het vocht bijna geheel inkoken. Voeg de likeur en kalfsfond toe en laat de saus nog even flink doorkoken. Maak de saus op smaak af met peterselie, peper en zout en klop er de rest van de koude boter door. Leg de vis en paddestoelen op warme borden en schenk de saus eromheen. Bron: receptenweb.nl :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0