800 gm kruimig kokende aardappelen 1/2 bosje peterselie 1 klein teentje knoflook 200 gm tonijn (blik) 1 ei 1 melk 1 bloem 1 peper 1 zoutVoorbereiding stijd: circa 30 minutenVoorbereiding stijd: circa 26 minuten (behalve de tijd om de bruineerschaal te verwarmen), plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron Was de aardappelen, prik ze enkele malen in met een vork en leg ze in een kring op een schaal. Zet de schaal 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand en draai haar op ongeveer de helft van de bereidingstijd. Draai ook de aardappelen, zodat het deel dat naar het midden gericht was, naar buiten wijst. Zet de bereiding dan nog 15 minuten voort op 50% van het vermogen. Voeg bij heel droge aardappelen 1 a 2 eetlepels water toe. Maak intussen de peterselie schoon, was haar en hak haar fijn met het knoflook. Hak ook de tonijn fijn en doe alles in een ruime kom. Pel de gare aardappelen en pureer ze als ze nog heet zijn in de kom. Laat de puree een beetje afkoelen, meng alles i goed, voeg het ei toe, enkele eetlepels melk indien nodig, 2 afgestreken eetlepels gezeefde bloem, een snufje peper en het nodige zout (let op: de tonijn is al hartig). Vorm balletjes ter grootte van een ei uit het mengsel, plat ze een beetje af, wentel ze licht door bloem en leg ze op een bord. Verwarm een bruineerschaal die groot genoeg is om er de balletjes in een kring in te leggen 5 minuten op de hoogste stand, leg er dan de balletjes in een kring in (let op dat er steeds wat ruimte tussen twee balletjes zit) en bak ze 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Vergeet niet de balletjes op de helft van de bereidingstijd te keren (gebruik een spatel) en de schaal te draaien, zodat de kant die achterin stond naar voren komt. Laat het gerecht, als de bereidingstijd om is, nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en dien het dan op. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2