2 zalmfilets a 100 gr, zonder vel 2 tomaten 25 gm amandelen 1/2 rode ui 125 gm komkommer 1 rode peper 1 eetlepel(s) fijngesneden koriander en 1 eetlepel(s) fijngesneden bladpeterselie 1 eetlepel(s) extra vergine olijfolie 1 sap van 1/2 citroen 1 versgemalen zout en peper 2 courgettes 125 gm broccoliroosjes 125 gm sperziebonen Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de zalm in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en laat in ongeveer 15 minuten in de oven gaar worden. Snijd de tomaten fijn. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof. Hak de uien fijn en snijd de komkommer in blokjes. Verwijder het zaad uit het pepertje en snijd het fijn. Vermeng dit alles met de koriander, de peterselie, de olie en het citroensap en maak de saus op smaak met zout en peper. Snijd de courgettes in reepjes. Stoom de courgette, de broccoli en de sperziebonen in ongeveer 4 - 5 minuten gaar boven kokend water of in een stomer. Serveer de zalm met de groenten en de tomatensaus.Voorbereiding stijd: ong. 15 minuten bereidingstijd: ong. 20 minuten Bevat ong. 377 Kcal, 25 gr vet en 10 gr koolhydraten p.p. Bron: Margriet :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
4.0
8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712560,Kalorio
Zalm met tomatensla en groene groentes is een recept van De Virtuele Keuken