1 citroen 4 takjes verse basilicum 4 gedroogde tomaatjes op olie 4 verse zalmfilets van circa150 gram 100 gm verse roomkaas 2 eetlepel(s) vloeibare boter 1 zout 1 versgemalen peper Boen de citroen schoon en rasp er twee theelepels gele schil dun af. Hak de basilicum en de gedroogde tomaatje fijn. Meng in een kommetje de geraspte citroenschil met de basilicum en gedroogde tomaatjes door elkaar. Snijd de zalmfilets overlangs doormidden. Leg de onderste helften naast elkaar in een lage ovenschaal. Strooi er zout en peper over. Bestrijk ze met roomkaas en verdeel driekwart van het basilicummengsel erover. Leg de andere zalmstukken erop en strijk de rest van de basilicum erover uit. Sprenkel vervolgens de margarine erover. Dek de schaal af met magnetronfolie. Verwarm de zalmfilets in circa tien tot twaalf minuten op driekwart vermogen (dit is ongeveer 525-600 Watt). Keer de schaal twee … drie keer een kwart slag. Dit gerecht smaakt heerlijk met aardappelpuree of pasta en een frisse tomatensalade. In plaats van zalm kun je ook kabeljauwfilet of roodbaarsfilet gebruiken. Roomkaas met kruiden, verse geitenkaas of verse roomkaas met mierikswortel zijn goede variaties op de verse roomkaas. Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :