----VOOR DE ZALMFILET---- 4 zalmfilets van circa 120 gram elk 4 stevig kokende aardappels 1 losgeklopt ei ----VOOR DE SAUS---- 300 ml ongezoete slagroom 1 eetlepel(s) gehakte peterselie 1 eetlepel(s) dragon 1 eetlepel(s) bieslook 3 fijngesneden sjalotjes 100 ml droge witte wijn 50 gm koude roomboter in blokjes 1 bloem om de zalm mee te bestuivenVoorbereiding : Maak eerst de saus door de fijngesneden sjalotjes samen met de wijn tot de helft te laten inkoken. Voeg de room toe en laat een en ander nog 3 minuten inkoken. Voeg vervolgens de kruiden toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Houd de saus warm. Verhit nu een teflonpan met daarin wat olie. Kruid de zalm met peper en zout. Vermeng de aardappelplakjes met het losgeklopt ei. Haal de zalm even door de bloem en klop de overtollige bloem af. Leg vervolgens de aardappelplakjes dakpansgewijs op de zalm. Laat de zalm, als een zijde is belegd, voorzichtig met een vlakke keukenschep omgekeerd in de pan glijden. Bekleed dan de andere zijde van de zalm met aardappelplakjes. Bak de zalm aan beide zijden goudbruin. Neem de zalm voorzichtig uit de pan en schep deze op een voorverwarmd bord. Voeg de klontjes boter geleidelijk aan de warm saus toe en roer deze glad. Schep de saus rondom de zalm en serveer een en ander met een heerlijke gemengde salade. Bron: MisterMail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 12.0