Gegrilleerde zalm met mosterd-yoghurtsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 citroen zout cayennepeper 1 el olie 1 sjalotje 1/2 eetlepel dijonmosterd 1 bekertje bulgaarse yoghurt (125 ml) 2 el halfvette mayonaise 1 el dille (diepvries) peper 4 moten zalm à 150 g Citroen uitpersen. In kommetje doen: ½ el citroensap, zout, mespunt cayennepeper en olie. Door elkaar roeren. Sjalotje pellen en heel fijnsnipperen. In schaaltje doen: sjalotje, mosterd, yoghurt, mayonaise, ½ el citroensap, dille, zout en peper. Tot saus roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Vis onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Rooster invetten. Vis inwrijven met zout en 1 el citroensap. ± 10 min. laten intrekken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Oliemengsel goed door elkaar roeren. Met keukenpapier vis droogdeppen. Vis bestrijken met oliemengsel. Op grillrooster leggen. Rooster met lekbak eronder in midden van grill schuiven. Vis in ± 15 min. goudbruin en gaar grilleren. Halverwege voorzichtig keren en bestrijken met oliemengsel. Vis op 4 borden leggen. Saus er half op scheppen. Lekker met gebakken aardappelen en gegratineerde wortel-venkelschotel. voedingswaarde : 300 kcal p.p.

Gegrilleerde zalm met mosterd-yoghurtsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballen met yoghurtsaus en Marokkaanse couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilleerde kipfilet a la diable
0 min
Bekijk recept
Gegrilleerde Geitenkaas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilleerde Geitenkaas
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilleerde Tussenrib Met Peultjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept