1 citroen zout cayennepeper 1 el olie 1 sjalotje 1/2 eetlepel dijonmosterd 1 bekertje bulgaarse yoghurt (125 ml) 2 el halfvette mayonaise 1 el dille (diepvries) peper 4 moten zalm à 150 g Citroen uitpersen. In kommetje doen: ½ el citroensap, zout, mespunt cayennepeper en olie. Door elkaar roeren. Sjalotje pellen en heel fijnsnipperen. In schaaltje doen: sjalotje, mosterd, yoghurt, mayonaise, ½ el citroensap, dille, zout en peper. Tot saus roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Vis onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Rooster invetten. Vis inwrijven met zout en 1 el citroensap. ± 10 min. laten intrekken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Oliemengsel goed door elkaar roeren. Met keukenpapier vis droogdeppen. Vis bestrijken met oliemengsel. Op grillrooster leggen. Rooster met lekbak eronder in midden van grill schuiven. Vis in ± 15 min. goudbruin en gaar grilleren. Halverwege voorzichtig keren en bestrijken met oliemengsel. Vis op 4 borden leggen. Saus er half op scheppen. Lekker met gebakken aardappelen en gegratineerde wortel-venkelschotel. voedingswaarde : 300 kcal p.p.
Gegrilleerde zalm met mosterd-yoghurtsaus is een recept van De Virtuele Keuken