1 blikje krab (nettogewicht 170 g) 1/2 kleine winterwortel 1 pomelo 1 niet te rijpe avocado 1 eetlepel citroensap 1/8 liter slagroom 1/2 deciliter yoghurt 3 eetlepels tomatenketchup 3 eetlepels sherry Tabasco zout peper 3 ijsbergslabladeren In een zeef de krab laten uitlekken en eventuele harde stukjes verwijderen. Wortel schoonmaken en raspen. Pomelo dik schillen zodat vruchtvlees zichtbaar is. Boven kom met een scherp mesje partjes tussen de vliezen lossnijden (sap opvangen). Vruchtvlees in stukjes snijden. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In plakjes snijden. Plakjes rondom besprenkelen met citroensap en opgevangen pomelosap. In een kom stukjes krab, pomelo en avocadoplakjes luchtig door elkaar scheppen. Slagroom stijfkloppen. Door elkaar roeren: slagroom, yoghurt, tomatenketchup en sherry. Op smaak afmaken met Tabasco, zout en peper. Pomelo-krabmengsel, geraspte wortel en sausje tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In 6 kommetjes of coupes een half blaadje ijsbergsla leggen. In elk kommetje of coupe 1/6 deel van het sausje schenken. Pomelo-krabmengsel over de schaaltjes verdelen. Geraspte wortel erover strooien. Direct opdienen. lekker met toast en boter. voedingswaarde : 180 kcal p.p.
Pomelo-cocktail met krab en avocado is een recept van De Virtuele Keuken