Sarang kupang (mosselnestje)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

stukje prei (± 8 cm) 100 g taugé 2 takjes selderij 100 g gekookte mosselen frituurvet / olie 200 g bloem zout peper 1 tl suiker 1 tl sambal oelek 2 eieren Prei in heel dunne ringen snijden. In vergiet wassen en goed laten uitlekken. Taugé wassen en in zeef goed laten uitlekken. In kopje selderij fijnknippen. In zeef mosselen afspoelen en goed laten uitlekken. In frituurpan vet / olie verhitten tot 175°C. (Vet / olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen.) In kom doen: ½ tl zout, ¼ tl peper, suiker en sambal. Hierboven eieren breken. 1½ dl water erdoor roeren. Blijven roeren tot glad beslag. Erdoor scheppen: prei, ¾ deel van taugé en selderij. Vergiet bekleden met keukenpapier. In soepopscheplepel beetje beslag doen. Hierin ± 5 mosselen en beetje taugé doen. Aanvullen met beslag tot soepopscheplepel vol is. Soepopscheplepel in frituurvet / olie laten glijden. Met behulp van andere lepel beslag uit soeplepel scheppen. Met ± 2 tegelijk in ± 5 min. goudbruin en gaar frituren. In vergiet laten uitlekken. Op zelfde manier nog 2 mosselnestjes frituren. Op schaal leggen. Warmhouden.

Sarang kupang (mosselnestje) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker