500 gram zalmfilet in 2 cm dikke repen 400 gram tagliatelle (lintpasta) 2 eetlepels olijfolie 2 fijngesneden sjalotjes 1 fijngesneden teentje knoflook 1/2 groene, in kleine blokjes gesnede; n paprika 2 eetlepels fijngesneden basilicum 2 dl room 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas wat versgemalen peper en wat grof z; eezoutVoorbereiding : Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met hierin een scheutje olijfolie. Giet de pasta af en houd deze warm. Verhit vervolgens wat olie in een ruime pan en bak hierin (zonder te kleuren) de knoflook, de blokjes paprika en de sjalotjes. Giet nu de room erbij en breng het geheel op smaak met wat peper en wat zout. Laat de repen zalm in deze saus in een paar minuten gaar worden. Haal ze voorzichtig uit de saus en houd ze warm. Voeg de pasta bij de saus en meng de basilicum erdoor. Schep de pasta in voorverwarmde diepe borden en dresseer de zalmrepen er bovenop. Garneer een en ander met een blaadje basilicum.