Tagliatelle met zalm

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram zalmfilet in 2 cm dikke repen 400 gram tagliatelle (lintpasta) 2 eetlepels olijfolie 2 fijngesneden sjalotjes 1 fijngesneden teentje knoflook 1/2 groene, in kleine blokjes gesnede; n paprika 2 eetlepels fijngesneden basilicum 2 dl room 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas wat versgemalen peper en wat grof z; eezout
Voorbereiding
: Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met hierin een scheutje olijfolie. Giet de pasta af en houd deze warm. Verhit vervolgens wat olie in een ruime pan en bak hierin (zonder te kleuren) de knoflook, de blokjes paprika en de sjalotjes. Giet nu de room erbij en breng het geheel op smaak met wat peper en wat zout. Laat de repen zalm in deze saus in een paar minuten gaar worden. Haal ze voorzichtig uit de saus en houd ze warm. Voeg de pasta bij de saus en meng de basilicum erdoor. Schep de pasta in voorverwarmde diepe borden en dresseer de zalmrepen er bovenop. Garneer een en ander met een blaadje basilicum.

Tagliatelle met zalm is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept