Gestoomde zalmfilet met komkommer

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 limoen 50 g (dieet) margarine 1/2 rode peper (fijngehakt) 1/2 zakje verse koriander (a 15 g fijngeknipt; ) 1 komkommer 400 g zalmfilet 2 eetlepels chilisaus stoompan
Voorbereiding
Limoen schoonboenen, schil raspen en limoen uitpersen. In kom margarine mengen met helft van limoenrasp, 1 el limoensap, rode peper en helft van koriander. In koelkast ca. 30 min. laten opstijven. In (stoom)pan laagje water aan de kook brengen. Komkommer schillen en in de lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen en komkommer in stukjes snijden. In schaal komkommer mengen met 1 el limoensap, rest van limoenrasp en koriander. Over bodem van stoommandje verdelen. Zalmfilet in 4 gelijke stukken verdelen. Zalm inwrijven met zout en peper en bestrijken met chilisaus. Zalm op komkommer leggen. Stoommandje in stoompan hangen en deksel erop zetten. Zalm en komkommer in ca. 10 min. beetgaar stomen. Komkommer en zalm over vier borden verdelen. Klontje kruidenboter op zalm scheppen. Serveren met meergranenrijst en wortelsalade. Bevat per eenpersoonsportie energie 315 kCal - eiwit 17 g vet 26 g - koolhydraten 3 g

Gestoomde zalmfilet met komkommer is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept