1 limoen 50 g (dieet) margarine 1/2 rode peper (fijngehakt) 1/2 zakje verse koriander (a 15 g fijngeknipt; ) 1 komkommer 400 g zalmfilet 2 eetlepels chilisaus stoompanVoorbereiding Limoen schoonboenen, schil raspen en limoen uitpersen. In kom margarine mengen met helft van limoenrasp, 1 el limoensap, rode peper en helft van koriander. In koelkast ca. 30 min. laten opstijven. In (stoom)pan laagje water aan de kook brengen. Komkommer schillen en in de lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen en komkommer in stukjes snijden. In schaal komkommer mengen met 1 el limoensap, rest van limoenrasp en koriander. Over bodem van stoommandje verdelen. Zalmfilet in 4 gelijke stukken verdelen. Zalm inwrijven met zout en peper en bestrijken met chilisaus. Zalm op komkommer leggen. Stoommandje in stoompan hangen en deksel erop zetten. Zalm en komkommer in ca. 10 min. beetgaar stomen. Komkommer en zalm over vier borden verdelen. Klontje kruidenboter op zalm scheppen. Serveren met meergranenrijst en wortelsalade. Bevat per eenpersoonsportie energie 315 kCal - eiwit 17 g vet 26 g - koolhydraten 3 g