2 handsinaasappels 2 voorgekookte bietjes (pak à 4 stuks 1 rode ui 1 rode peper 1 zakje verse koriander (15 g) 2 limoenen 4 scholfilets 3 eetlepels zonnebloemolie zout peper 250 g notenrijst (lassie) 1 eetlepel bouillonpoeder Sinaasappel goed schoonboenen en schil fijn raspen. Beide sinaasappels dik schillen, partjes tussen vliezen uit snijden en halveren. Bietjes in blokjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Peper halveren, zaadlijstjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Steeltjes van koriander plukken. Limoenen uitpersen. Scholfilets bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper. Rijst met sinaasappelrasp en bouillonpoeder in ca. 8 minuten gaar koken. In kom blokjes biet met sinaasappel, ui, peper, koriander en de rest van de olie tot salsa mengen. Op smaak brengen met limoensap, zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag scholfilets in ca. 5 minuten gaar bakken. Halverwege baktijd voorzichtig omdraaien. Rijst over vier borden verdelen, vis erop leggen en bietensalsa erover scheppen.
Schol met bietensalsa en sinaasappelrijst is een recept van De Virtuele Keuken