3 sjalotten, in dunne ringen 3 1/2 dl rode wijn 2 el olijfolie 600 g hondshaai of zeepaling, in stukken zout peper 400 g gedopte doperwten, vers of diepvrie; s Hondshaai komt veel voor in de Atlantische Oceaan. Hij heeft een stevige smaak, en kan daarom heel goed de bijzondere combinatie met de sjalotten en rode wijn aan. Sjalotten in pan doen en zoveel wijn erbij schenken tot ze onderstaan. Mengsel aan de kook brengen en op zacht vuur ± 30 min. laten koken tot sjalotjes zacht zijn. Olijfolie verhitten en vis hierin in 2 - 3 min. rondom lichtbruin bakken. Vis bestrooien met zout en peper en vis bij sjalotmengsel voegen. Mengsel omscheppen en vis nog ± 4 min. laten garen. Eventueel nog wat wijn erbij schenken. Doperwtjes in ruim kokend water met zout in 3 - 4 min. gaar koken. Doperwtjes afgieten en bij vis voegen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. voedingswaarde : 380 kcal p.p. bereidingstijd : 45 minuten