Asperges met garnalen uit de wok

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gr witte asperges 100 gr groene asperges 1 lente-uitje 8 grote schoongemaakte gepelde chinese garn; alen 1 eetlepel olie 1 eetlepel japanse sojasaus 1 eetlepel saké of droge sherry 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels geschaafde amandelen peper zout
Voorbereiding
Snijd de onderkantjes van de asperges, schil de witte asperges en snijd alle asperges schuin in stukken van 4 cm Maak het lente-uitje schoon en snijd het eveneens in stukken Verhit de olie in een wok en roerbak de witte asperges en lente-uitjes hierin een minuut Voeg de groene asperges toe en roerbak nog 4 minuten Voeg de garnalen toe en schep even om Schenk er de sojasaus, saké en enkele eetlepels water bij en laat de asperges op een klein vuur beetgaar worden (het vocht zal dan geheel zijn verdampt) Breng de asperge-garnalen-schotel op smaak met sesamolie, peper en zout en roer er de geschaafde amandelen door Serveer met gekookte rijst

Asperges met garnalen uit de wok is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept