400 gr witte asperges 100 gr groene asperges 1 lente-uitje 8 grote schoongemaakte gepelde chinese garn; alen 1 eetlepel olie 1 eetlepel japanse sojasaus 1 eetlepel saké of droge sherry 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels geschaafde amandelen peper zoutVoorbereiding Snijd de onderkantjes van de asperges, schil de witte asperges en snijd alle asperges schuin in stukken van 4 cm Maak het lente-uitje schoon en snijd het eveneens in stukken Verhit de olie in een wok en roerbak de witte asperges en lente-uitjes hierin een minuut Voeg de groene asperges toe en roerbak nog 4 minuten Voeg de garnalen toe en schep even om Schenk er de sojasaus, saké en enkele eetlepels water bij en laat de asperges op een klein vuur beetgaar worden (het vocht zal dan geheel zijn verdampt) Breng de asperge-garnalen-schotel op smaak met sesamolie, peper en zout en roer er de geschaafde amandelen door Serveer met gekookte rijst