Garnalen met mihoen-atjarsalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pak conimex mihoen 1 potje conimex atjar tjampoer conimex wok olie 4 eetlepels citroensap conimex sweet chili saus 100 g wortelreepjes 100 g alfalfa 300 g gepelde rauwe grote garnalen
Voorbereiding
swijze: - Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 1 minuut koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Laat de atjar uitlekken in een vergiet.
- Meng in een kom 3 eetlepels olie met het citroensap en 3 eetlepel sweet chili saus. Roer de atjar, de wortelreepjes, de alfalfa en de mihoen erdoor en even laten trekken.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de garnalen in ca. 3 minuten gaar. Schep er 3 eetlepels sweet chili saus door en bak deze 1 minuut mee.
- Schep de mihoen-atjarsalade in een grote schaal en geef de gewokte garnalen met sweet chili saus er apart bij. Op tafel: Zet Conimex Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen. Lekker anders kan ook: Heb je liever vlees dan garnalen, neem dan blokjes kipfilet (8 minuten roerbakken) of blokjes biefstuk (3 minuten roerbakken). En heb je geen alfalfa, gebruik dan taugé of reepjes sla. Bevat per portie: Energie: kcal 600 / eiwitten 20 g / vet 25 g / koolhydraten 75 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Garnalen met mihoen-atjarsalade is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese Krabbetjes Met Atjarsalade
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept