1 koolrabi (± 200 g) 3 tomaten 1 kleine gestoomde makreel (± 350 g) 1 el margarine 1 tl italiaanse keukenkruiden zout versgemalen peper 1/2 dl droge witte wijn Koolrabi schillen, wassen en in blokjes snijden. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. Van makreel vel en kop verwijderen. Voorzichtig bovenkant van vis losmaken van graat en op schaal leggen. Rest van vis omkeren en andere kant van graat losmaken en op schaal leggen. Tot gebruik vis afgedekt in koelkast leggen. In pan margarine smelten. Koolrabi toevoegen. Met deksel op pan ± 10 min. zachtjes stoven. Toevoegen: tomaat, Italiaanse keukenkruiden, zout, peper en wijn. ± 3 min. meestoven. Rondom vis tomaat-koolrabimengsel scheppen. Lekker met macaroni en andijvie.
Gestoomde makreel met tomaat en koolrabi is een recept van De Virtuele Keuken