1 ui 3 takjes selderij 1 blikje champignonschijfjes (nettogewicht ±; 100 g) 200 g kabeljauwfilet 1/2 kruidenbouillontablet 1 el margarine 1 el dille (diepvries) zout peper 1 zakje kaassaus 1 ei De vis wordt zachtjes gepocheerd in een kruidenbouillon, waarvan u een deel in de saus verwerkt. Een feestelijk gerecht, dat toch niet duur is! Ui pellen en snipperen. In kopje selderij fijnknippen. In zeef champignons laten uitlekken. Vis onder koud water afspoelen. In pan ¼ l water met bouillontablet aan de kook brengen. Vis erin leggen. In ± 10 min. vis tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen in koekenpan margarine verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Toevoegen: champignons, selderij en dille. Nog ± 3 min zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. In steelpan met ¼ l water kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing. In kopje ei loskloppen. 4 el hete visbouillon erdoor roeren. Al kloppend met garde eimengsel aan kaassaus toevoegen. Al kloppende nog ± 2 min. verwarmen (niet meer koken). In schaal 2/3 deel van saus schenken. Met schuimspaan vis uit pan nemen en in saus leggen. Champignonmengsel over vis verdelen. Rest van saus erover schenken. Lekker met (instant) aardappelpuree en spinazie.
Kabeljauw met champignons en kaassaus is een recept van De Virtuele Keuken