Kabeljauw met champignons en kaassaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 ui 3 takjes selderij 1 blikje champignonschijfjes (nettogewicht ±; 100 g) 200 g kabeljauwfilet 1/2 kruidenbouillontablet 1 el margarine 1 el dille (diepvries) zout peper 1 zakje kaassaus 1 ei De vis wordt zachtjes gepocheerd in een kruidenbouillon, waarvan u een deel in de saus verwerkt. Een feestelijk gerecht, dat toch niet duur is! Ui pellen en snipperen. In kopje selderij fijnknippen. In zeef champignons laten uitlekken. Vis onder koud water afspoelen. In pan ¼ l water met bouillontablet aan de kook brengen. Vis erin leggen. In ± 10 min. vis tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen in koekenpan margarine verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Toevoegen: champignons, selderij en dille. Nog ± 3 min zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. In steelpan met ¼ l water kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing. In kopje ei loskloppen. 4 el hete visbouillon erdoor roeren. Al kloppend met garde eimengsel aan kaassaus toevoegen. Al kloppende nog ± 2 min. verwarmen (niet meer koken). In schaal 2/3 deel van saus schenken. Met schuimspaan vis uit pan nemen en in saus leggen. Champignonmengsel over vis verdelen. Rest van saus erover schenken. Lekker met (instant) aardappelpuree en spinazie.

Kabeljauw met champignons en kaassaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept