- Snijd ondertussen de makreelfilet in stukjes van ca. 3 cm. Leg ze in een schaal en meng ze met de marinade. Even laten trekken.
- Pel en snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
- Was en snijd de tomaten in stukjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de uiringen, de knoflook en de tomaten 5 minuten. Voeg de blokjes makreel toe en roerbak deze ca. 3 minuten voorzichtig mee. Giet de marinade uit de schaal en de afgekoelde mie bij het tomaten-makreelmengsel en even laten pruttelen. Breng de peppesan op smaak met de sambal (hoe meer hoe heter!).
- Schep de gewokte peppesan in diepe borden of kommen. Op tafel: Zet Conimex Kroepoek, Gebakken Uitjes en Seroendeng op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen. Geef er een gemengde salade met atjar bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen. Lekker anders kan ook: Liever niet zo heet? Vervang dan de marinade door ketjap manis en gebruik geen sambal. Voeg met het bakken van de ui en knoflook, een halve eetlepel Conimex Kerrie Djawa toe en roer er op het laatst 4 eetlepels fijngehakte koriander, selderij of peterselie door. Bevat per portie: Energie: kcal 880 / eiwitten 32 g / vet 59 g / koolhydraten 57 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen. "},"recipeYield":"4 "}