8 scholfilets à 75 g zout 1 /2 tl kerriepoeder 1 el citroensap 4 el mayonaise 4 el yoghurt 1 zakje mix voor fonduesaus (roedjak, duyvi; s) 1 tl ansjovispasta (tube) frituurvet / -olie 150 g zelfrijzend bakmeel 2 el parmezaanse kaas 2 dl melk Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Bestrooien met zout en kerriepoeder. Oprollen (vel aan binnenkant) en met houten cocktailprikkers vaststeken (U kunt de scholrolletjes ook omwinden met katoenen garen). In pan met weinig water en citroensap, scholrolletjes ± 5 min. zachtjes koken. Uit pan nemen en laten afkoelen. In kom doen: mayonaise, yoghurt, mix voor fonduesaus en ansjovispasta. Tot sausje roeren. Vergiet bekleden met keukenpapier. Schaal voorverwarmen. In frituurpan vet / olie verhitten tot witte damp ontstaat (± 175°C). Intussen in andere kom doen: zelfrijzend bakmeel, snufje zout en Parmezaanse kaas. Helft van melk toevoegen en erdoor roeren. Rest van melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag. Met vork scholrolletjes door beslag wentelen. Met 4 tegelijk in ± 4 min. goudbruin frituren. Scholbeignets in vergiet laten uitdruipen. Op warme schaal leggen. Op zelfde manier rest van scholrolletjes frituren. Sausje apart opdienen. Groentetip: venkel. voedingswaarde : 390 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
Gefrituurde scholbeignets met pittige saus is een recept van De Virtuele Keuken