Zoetzure vis

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gr schijven ananas in eigen sap uit bl; ik, uitgelekt (bewaar het 1 eetl sojasaus 4 eetl rode-wijnazijn 2 eetl suiker 1 eetl tomatenpuree 2 eetl droge sherry 2 eetl maizena 2 eetl plantaardige olie 1 kleine ui, geschild en in plakjes gesneden 1 rode paprika, zonder zaad en zaadlijsten; en in dunne plakjes gesn 2 wortelen, schoongeboend en in plakj; es gesneden 2,5 cm verse gemberwortel, geschild en fij; ngehakt 225 gr waterkastanjes uit blik, uitgelekt; en in plakjes gesneden 100 gr kleine champignons, in plakjes gesn; eden 50 gr schelvisfilet, zonder vel en in blo; kjes gehakt 200 gr voorgekookte garnalen, gepeld en in; dien nodig ontdooid 250 gr taugé 1. Snijd elke schijf ananas in blokjes. Vul het sap aan met water tot 3 dl. Voeg sojasaus, azijn, suiker, tomatenpuree, sherry en maizena toe. Roer het tot een gladde massa.

2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak ui, paprika, wortel en gember al roerend 3 minuten op hoog vuur. Voeg ananas, waterkastanjes en champignons toe en roerbak nog eens 2 minuten.

3. Roer het aangemaakte ananassap door het mengsel in de pan. Breng dit al roerend aan de kook. Voeg schelvis en garnalen toe en laat ze 2 - 3 minuten pruttelen tot ze gaar zijn. Roer er de taugé door en laat die warm worden. Dien het gerecht direct op.

Zoetzure vis is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept