Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 g broccoli, in kleine roosjes 1 sinaasappel 1 eetlepel witte-wijnazijn 2 sjalotten, gesnipperd 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g),; fijngehakt 6 eetlepels olijfolie extra vièrge 2 schaaltjes kabeljauwhaasjes (a ca. 250 g), op; kamertemperatuur 4 plakken parmaham 1 theelepel salie Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken, afgieten en in vergiet laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen, stukje schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren. Sjalot door azijnmengsel roeren en 5 min. laten staan. Peterselie en 3 el olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met ½ tl zout en peper bestrooien. Vis op plak parmaham leggen, met mespunt salie bestrooien en ham om vis wikkelen. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8 min. gaar bakken, halverwege keren. Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen. Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen. Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast serveren. Lekker met tagliatelle. voedingswaarde : 310 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten

Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept