- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbakgroenten en 1-2 eetlepels sambal (hoe meer, hoe heter!) 3 minuten. Doe de mosselen en de ketjap in de wok, leg er een groot deksel op en laat de mosselen in 5-10 minuten gaar worden. Geregeld omscheppen. De mosselen zijn klaar als ze open staan. Een enkele mossel die niet open is wordt niet gegeten.
- Verwarm eventueel de woksaus 2 minuten op een laag vuur.
- Schep de mosselen met het vocht in brede kommen of diepe borden. Geef de warme rijst, de (warme) woksauzen (om de mosselen in te dippen) en de rest van de sambal er apart bij. Op tafel: Zet Conimex Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen. Lekker anders kan ook: Je kunt de roerbakgroenten vervangen door een in ringen gesneden prei, drie - in stukjes gesneden - lente-uitjes en twee in plakjes gesneden teentjes knoflook. Geef er een frisse salade bij voor de vitamientjes. Bevat per portie: Energie: kcal 1080/ eiwitten 48 g / koolhydraten 151 g / vet 32 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediï¿¿en verhoudingsgewijs voor minder of meer personen. "},"recipeYield":"2 "}