Gebakken gamba's met kruidige botersaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 courgette (± 150 g) 4 gekookte gamba's 75 g boter of margarine 2 takjes peterselie 1 dl droge witte wijn 1/2 tl basilicum 1 teentje knoflook zout peper Courgette wassen en in lengte halveren. Met eetlepel courgette tot 1 cm van rand uithollen. (Uitholsel wordt niet gebruikt.) In heel dunne reepjes snijden. Gamba?s wassen en met keukenpapier droogdeppen. In lengte halveren. 50 g boter in stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Op borden courgettereepjes rangschikken. In pan boter verhitten. Gamba?s met opengesneden kant in boter leggen. ± 4 min. bakken. Halverwege keren. Over 2 borden verdelen. Aan bakvet toevoegen: wijn, peterselie en basilicum. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Zonder deksel op pan wijn in ± 3 min. tot 2/3 laten inkoken. Van vuur af beetje voor beetje boter erdoor kloppen. (Saus mag niet meer koken.) Op smaak brengen met zout en peper. Saus over en naast gamba?s schenken. Lekker met stokbrood. voedingswaarde : 355 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

Gebakken gamba's met kruidige botersaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept