1/2 courgette (± 150 g) 4 gekookte gamba's 75 g boter of margarine 2 takjes peterselie 1 dl droge witte wijn 1/2 tl basilicum 1 teentje knoflook zout peper Courgette wassen en in lengte halveren. Met eetlepel courgette tot 1 cm van rand uithollen. (Uitholsel wordt niet gebruikt.) In heel dunne reepjes snijden. Gamba?s wassen en met keukenpapier droogdeppen. In lengte halveren. 50 g boter in stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Op borden courgettereepjes rangschikken. In pan boter verhitten. Gamba?s met opengesneden kant in boter leggen. ± 4 min. bakken. Halverwege keren. Over 2 borden verdelen. Aan bakvet toevoegen: wijn, peterselie en basilicum. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Zonder deksel op pan wijn in ± 3 min. tot 2/3 laten inkoken. Van vuur af beetje voor beetje boter erdoor kloppen. (Saus mag niet meer koken.) Op smaak brengen met zout en peper. Saus over en naast gamba?s schenken. Lekker met stokbrood. voedingswaarde : 355 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
Gebakken gamba's met kruidige botersaus is een recept van De Virtuele Keuken