Cannelloni met tonijn en spinazie

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 blikjes tonijn (op olie) 300 g verse spinazie 3 eetl. olijfolie zout 12 cannelloni 100 g extra belegen geraspte kaas
Voorbereiding
: Laat de tonijn uitlekken. Haal de tonijn los met een vork. Was en droog de spinazie. Verwarm de oven voor op 190ºC.
Voorbereiding
: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Roer een beetje zout door de spinazie. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk al het vocht er uit. Snijd grote spinaziebladen kleiner. Meng tonijn en spinazie door elkaar. Kook de cannelloni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en leg ze naast elkaar op een snijplank. Vul de cannelloni met het spinazietonijnmengsel. Leg de cannelloni in een met olijfolie ingesmeerde voorverwarmde ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas. Plaats de schaal in de oven. De cannelloni worden opgediend zodra de kaas gesmolten is. Wijnadvies: Kies voor een Soave, een Verdicchio of een Côtes de Provence Rosé. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 35 g vet: 24 g koolhydraten: 52 g kcal (kj): 564 (2369) -

Cannelloni met tonijn en spinazie is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met courgette
45 min + 20 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met aubergine
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met gehakt
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept