Tilapia met groene groenten

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 g sperziebonen 150 g sugarsnaps of peultjes 200 g broccoli zout 2 lente/bosuitjes 2 teentjes knoflook 12 groene olijven zonder pit 500 g tilapiafilet 3 eetl. olijfolie 2 eetl. balsamicoazijn versgemalen peper 2 eetl. italiaanse kruiden (oregano, tijm,; basilicum)
Voorbereiding
: Haal de sperziebonen en sugarsnaps af. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de groenten in 4 minuten in water met zout beetgaar, giet ze af en spoel er koud water over. Snijd de uitjes in schuine stukken van 3 cm. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Halveer de olijven. Snijd de tilapiafilet in brede repen.
Voorbereiding
: Verhit de olijfolie in de wok, bak de knoflook 1 minuut, schep de tilapiafilet erdoor en roerbak op een hoge stand 3 minuten. Schep de groenten erdoor met de ui, olijven, balsamicoazijn, peper, zout en Italiaanse kruiden. Verwarm nog 2-3 minuten op halve stand. Suggestie: • In plaats van tilapia is kabeljauw, tonijn of zalm ook heel lekker. • Vervang de sugarsnaps eens door peultjes en de Italiaanse kruiden door groene pesto. Wijnadvies: Dit verrukkelijk mediterrane gerecht vraagt om een mooie Verdicchio of Soave. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 28 g vet: 12 g koolhydraten: 7 g kcal (kj): 248 (1042)
-

Tilapia met groene groenten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept