150 g sperziebonen 150 g sugarsnaps of peultjes 200 g broccoli zout 2 lente/bosuitjes 2 teentjes knoflook 12 groene olijven zonder pit 500 g tilapiafilet 3 eetl. olijfolie 2 eetl. balsamicoazijn versgemalen peper 2 eetl. italiaanse kruiden (oregano, tijm,; basilicum)Voorbereiding : Haal de sperziebonen en sugarsnaps af. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de groenten in 4 minuten in water met zout beetgaar, giet ze af en spoel er koud water over. Snijd de uitjes in schuine stukken van 3 cm. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Halveer de olijven. Snijd de tilapiafilet in brede repen.Voorbereiding : Verhit de olijfolie in de wok, bak de knoflook 1 minuut, schep de tilapiafilet erdoor en roerbak op een hoge stand 3 minuten. Schep de groenten erdoor met de ui, olijven, balsamicoazijn, peper, zout en Italiaanse kruiden. Verwarm nog 2-3 minuten op halve stand. Suggestie: • In plaats van tilapia is kabeljauw, tonijn of zalm ook heel lekker. • Vervang de sugarsnaps eens door peultjes en de Italiaanse kruiden door groene pesto. Wijnadvies: Dit verrukkelijk mediterrane gerecht vraagt om een mooie Verdicchio of Soave. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 28 g vet: 12 g koolhydraten: 7 g kcal (kj): 248 (1042) -