2 venkelknollen 3 eetlepels zonnebloemolie 1 rode paprika 1 gele paprika 1 middelgroot blik flageolets of witte bonen wat zout 40 gram boter 2 eetlepels olijfolie 3 visfilets van zo’n 200 gram per stuk (witvis; of zalm) 3 eetlepels zwarte tapenadeVoorbereiding : Verwarm de oven voor op 190º C. Maak vervolgens de venkelknollen schoon. Verwijder hiertoe de buitenste lelijke bladeren en bewaar de mooie groene blaadjes. Vet een vuurvaste schaal dun in met zonnebloemolie. Leg de paprika’s in deze schaal. Spoel de flageolets af en laat ze uitlekken.Voorbereiding : Plaats de schaal met paprika’s in de voorverwarmde oven. Draai de paprika’s af en toe om. Na pakweg 20 minuten vertonen de paprika’s zwarte plekjes. Haal nu de schaal uit de oven. Doe dan de paprika’s in een kom en dek deze af met aluminiumfolie. Laat de paprika’s minstens een half uur staan en verwijder daarna de folie. Trek nu de velletjes van de paprika’s. Verwijder vervolgens de zaadlijsten, de zaadjes en de stelen. Snijd de paprika’s hierna in brede repen. Kook de venkelknollen in iets gezouten water in zo’n 15 minuten beetgaar. Verhit onderwijl de boter en de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de vis circa 3 minuten per kant (de juiste gaartijd hangt af van de dikte van de visfilets). Smeer de bovenzijde van de filets in met tapenade. Verwarm nu de flageolets in het achtergebleven braadvocht van de gebakken vis. Verdeel deze flageolets over verwarmde borden. Leg hierop een visfilet, die wordt toegedekt met rode en gele repen paprika. Garneer een en ander met een toefje venkelgroen en leg naast de vis een venkelknol. Eet bij dit heerlijke gerecht wat pasta of wat rijst.
Flageolets met visfilet, venkel en paprika is een recept van De Virtuele Keuken