Gegrilde zalm ‘en papilotte’

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 moten zalm of zalmfilets (ca. 150 g per s; tuk) 1 limoen of citroen versgemalen peper gemalen zeezout of zout 1 dl olijfolie 1 venkelknol 1 courgette 50 g boter 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvri; es) 4 stukken vetvrij bakpapier of aluminiumfolie
Voorbereiding
: Leg de zalm naast elkaar. Boen de limoen of citroen schoon onder heet water. Rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, peper en zout door de olijfolie en bestrijk de zalm met dit mengsel. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon, bewaar het groen voor garnering en schaaf of snijd de knol in dunne ringen. Schaaf de gewassen courgette met de kaasschaaf in linten. Blancheer de courgette en venkel 1 minuut in kokend water. Giet ze af en spoel er koud water over.
Voorbereiding
: Verhit een grillpan of anti-aanbakkoekenpan en bak hierin de zalmmoten 2-3 minuten per kant. De vis moet aan de binnenkant nog lichtroze zijn. Leg de zalm op de vellen bakpapier of folie. Verdeel daarover de venkel en courgette. Maal er wat peper over. Vouw de pakketjes dicht en zet ze 5-7 minuten op de bakplaat in het midden van de oven. Smelt intussen de boter, roer de peterselie erdoor en serveer deze peterselieboter over de vis als die gaar is. Suggestie: • Sprenkel eens een beetje Noilly Prat of pernod over dit gerecht. • De zalm kan worden vervangen door verse tonijn. Variatie: Lekker met gebakken of gekookte krieltjes en broccoli of sperziebonen. Wijnadvies: Bij dit geurige en smakelijke gerecht hoort een mooie wijn, bijvoorbeeld een volle, zonnige Chardonnay uit Chili, Zuid-Afrika of Australië. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 32 g vet: 59 g koolhydraten: 5 g kcal (kj): 679 (2852) -

Gegrilde zalm ‘en papilotte’ is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm en papilotte
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
papilotte van kabeljauw met ganda ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm In Papilotte
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Papilotte Van Vlaamse Frieten
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept