4 moten zalm of zalmfilets (ca. 150 g per s; tuk) 1 limoen of citroen versgemalen peper gemalen zeezout of zout 1 dl olijfolie 1 venkelknol 1 courgette 50 g boter 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvri; es) 4 stukken vetvrij bakpapier of aluminiumfolieVoorbereiding : Leg de zalm naast elkaar. Boen de limoen of citroen schoon onder heet water. Rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, peper en zout door de olijfolie en bestrijk de zalm met dit mengsel. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon, bewaar het groen voor garnering en schaaf of snijd de knol in dunne ringen. Schaaf de gewassen courgette met de kaasschaaf in linten. Blancheer de courgette en venkel 1 minuut in kokend water. Giet ze af en spoel er koud water over.Voorbereiding : Verhit een grillpan of anti-aanbakkoekenpan en bak hierin de zalmmoten 2-3 minuten per kant. De vis moet aan de binnenkant nog lichtroze zijn. Leg de zalm op de vellen bakpapier of folie. Verdeel daarover de venkel en courgette. Maal er wat peper over. Vouw de pakketjes dicht en zet ze 5-7 minuten op de bakplaat in het midden van de oven. Smelt intussen de boter, roer de peterselie erdoor en serveer deze peterselieboter over de vis als die gaar is. Suggestie: • Sprenkel eens een beetje Noilly Prat of pernod over dit gerecht. • De zalm kan worden vervangen door verse tonijn. Variatie: Lekker met gebakken of gekookte krieltjes en broccoli of sperziebonen. Wijnadvies: Bij dit geurige en smakelijke gerecht hoort een mooie wijn, bijvoorbeeld een volle, zonnige Chardonnay uit Chili, Zuid-Afrika of Australië. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 32 g vet: 59 g koolhydraten: 5 g kcal (kj): 679 (2852) -