Zalm in honingsaffraansaus met gepofte aardappel en groene a

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 middelgrote vastkokende aardappels 250 g (groene) asperges 2 sjalotjes 2 klontjes boter 1/4 glas cava of een andere lichtzoete mouss; erende witte wijn 15 cl visbouillon (zelfgetrokken of van een tablet) 30 cl koksroom 2 theel. honing 1 zakje saffraan peper, zout 4 zalmfilets 20 cl crème fraîche 40 g rode imitatiekaviaar 100 g hollandse garnalen klein bosje verse dille
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 190°C. Was de aardappels goed en dep ze droog met wat keukenpapier. Wikkel ze elk apart in aluminiumfolie en prik daar met een vork kleine gaatjes in. Pof ze in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.Was de asperges met koud water en verwijder met een mesje circa 1 cm van het uiteinde (dit deel kan soms wat taai zijn). Hak de sjalotjes fijn.
Voorbereiding
: Zet een sauspan op halfhoog vuur en doe het klontje boter erin. Voeg als de boter niet meer schuimt de sjalotjes toe en fruit ze aan. Blus het met de Cava en laat de alcohol verdampen. Voeg de visbouillon toe en laat deze 5 minuten inkoken. Zeef dit vocht in een nieuwe sauspan op halfhoog vuur en voeg de room, de honing en de saffraan toe. Laat dit onder af en toe roeren op een matig vuur indikken tot er een mooie gele saus ontstaat. Breng op smaak met wat zout en peper. Bestrooi de zalmfilets met wat peper en zout en bak ze rosé in een klontje boter. Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en laat hierin de asperges in circa 5-6 minuten beetgaar koken. Giet de asperges af. Neem vier, liefst voorverwarmde, borden en verwijder het aluminiumfolie van de aardappels. Snijd ze tot 3/4 in de lengte in. Schenk een mooie laag saus op elk bord. Leg centraal hierop de zalmmoten en op de kop de aardappel. Schep in de inkeping de crème fraîche en verdeel hierover de imitatiekaviaar. Schik de asperges op de zalmmoten, bestrooi het gerecht met Hollandse garnalen en garneer met een takje dille. Suggestie: Dit recept vindt zijn oorsprong in de feestelijke Spaanse keuken. De combinatie van de smaken zacht zoet en zacht zout geven dit gerecht zijn raffinement. Het laat zich zeer goed combineren met een glas frisse Cava (mousserende wijn uit Spanje).
-

Zalm in honingsaffraansaus met gepofte aardappel en groene a is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept