4 forellen (of zalmf 1 citroen zout peper 4 volle eetl. bloem 50 g geschaafde amandelen zonnebloemolie 50 g boter 2 eetl. fijngehakte peterselieVoorbereiding : Was de forellen van buiten en van binnen. Dep ze droog met keukenpapier. Snijd de citroen doormidden en besprenkel de vis met citroensap. Bestrooi de vis met zout en peper. Wentel de vis door de bloem.Voorbereiding : Rooster de geschaafde amandelen in een heel klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan lichtbruin. Schep de amandelen uit de pan. Verhit de boter en een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Leg de forellen in de pan en temper de hittebron. Bak de forellen knapperig, lichtbruin en nét gaar. De baktijd bedraagt ongeveer 5 minuten per kant. Controleer bij het dikste deel van de vis, bij de kop, of de vis gaar is. Bestrooi de forellen met geroosterde amandelen en peterselie. Garneer met plakjes citroen. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld röstirondjes en komkommersalade. Wijnadvies: Goed gezelschap zijn Pinot Blanc en Riesling uit de Elzas, of een Tocai del Veneto uit Noord-Italië (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 27 g vet: 26 g koolhydraten: 9 g kcal (kj): 378 (1588)