Padang sambalmie met visreepjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

350 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of; roodbaars) 800 g bahmigroentenpakket conimex ketjap manis 0,5 zak (250 g) conimex mie (nestjes) conimex sambal oelek conimex wok olie
Voorbereiding
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap manis) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd de visfilet in brede reepjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de bahmigroenten en 2-3 eetlepels sambal (hoe meer hoe pittiger) 5 minuten. Schuif de groenten naar de rand van de wok zodat het midden, het diepste gedeelte, van de wok vrijkomt. Leg de visreepjes daarin en wok ze 3 minuten. Schep vervolgens de uitgelekte mie en de ketjap manis naar smaak (ca. 6 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten. Verdeel over 4 kommen of borden. Bevat per portie: Energie 506 kcal Eiwitten 29 g Vet 14 g Koolhydraten 67 g
Prijs per persoon: ca. € 2,10 Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Padang sambalmie met visreepjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rijst met roodbaars en groene pepers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte makreel met doperwtenmousse
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Blini’s met zalm, saus met witbier
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistempura
20 min Snack
Bekijk recept

Babi Padang (padangse varkensvlees)
Bekijk recept
Padang sambalmie met visreepjes
0 min
Bekijk recept