Basisrecept aspergeschotel

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm asperges per persoon als hoofdgere; cht of 300 gm als voorgerecht of bij vlees of 400 gm per persoon bij vis. 1 bladfoelie 1 boter 1 zout 1 suiker
Voorbereiding
swijze: (ca. 25 minuten) Leg de asperges plat en schil ze vanaf de kop naar het uiteinde. Snijd de houtige uiteinden af. In een grote pan ruim water met een snufje zout, een klontje boter, een schepje suiker en een stukje bladfoelie aan de kook brengen. Voeg de asperges toe, breng het water opnieuw aan de kook en laat ze vijf minuten zachtjes koken. Draai de warmtebron dan uit en laat de asperges gaar worden. Afhankelijk van de dikte duurt dit 10 - 15 minuten. De asperges schept u daarna met een schuimspaan uit het vocht. Serveertip (hoofdgerecht voor 4 personen) Verdeel de asperges over de borden en bedruip ze met ca 400 g gesmolten boter. Bestrooien met peterselie en nootmuskaat. Serveren met ham en hardgekookte eieren.

Basisrecept aspergeschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

aspergeschotel met parmezaanse kaas
0 min
Bekijk recept
Aspergeschotel met Parmezaanse kaas
0 min
Bekijk recept
Moederdagrecept Aspergeschotel Uit De Oven
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde Aspergeschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept