500 gm asperges per persoon als hoofdgere; cht of 300 gm als voorgerecht of bij vlees of 400 gm per persoon bij vis. 1 bladfoelie 1 boter 1 zout 1 suikerVoorbereiding swijze: (ca. 25 minuten) Leg de asperges plat en schil ze vanaf de kop naar het uiteinde. Snijd de houtige uiteinden af. In een grote pan ruim water met een snufje zout, een klontje boter, een schepje suiker en een stukje bladfoelie aan de kook brengen. Voeg de asperges toe, breng het water opnieuw aan de kook en laat ze vijf minuten zachtjes koken. Draai de warmtebron dan uit en laat de asperges gaar worden. Afhankelijk van de dikte duurt dit 10 - 15 minuten. De asperges schept u daarna met een schuimspaan uit het vocht. Serveertip (hoofdgerecht voor 4 personen) Verdeel de asperges over de borden en bedruip ze met ca 400 g gesmolten boter. Bestrooien met peterselie en nootmuskaat. Serveren met ham en hardgekookte eieren.