500 gm vastkokende aardappelen 1 kg mosselen 1 zakje mosselkruiden 2 eetlepels olijfolie 1 prei, in halve ringen 1 wortel, in blokjes 1 rode paprika, in blokjes 2 eetlepels fijngesneden peterselie of selderi; jblad 1 peper 1 zout Kook de aardappelen in de schil net gaar. Laat ze goed afkoelen. Spoel de mosselen goed af en verwijder kapotte exemplaren. Kook de mosselen met het aanhangend waswater en de mosselkruiden tot ze zijn geopend. Laat afkoelen. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Haal de mosselen uit de schaal. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en bak de prei, wortel en paprika 5 minuten. Voeg de resterende olijfolie toe en bak de aardappelschijfjes 5 minuten mee. Schep de mosselen erdoor en verwarm nog 3 minuten. Voeg op het laatst de peterselie of selderij toe. Breng op smaak met peper en zout. voedingswaarde : 260 kcal p.p.