1 pak gele rijst (325 g) 1/2 pak romige kokosmelk (a 200 ml) 1 limoen, uitgeperst 1 eetlepel thaise vissaus 1 zakje stoneleeks (8 stuks), in ringetjes 1 rode peper, fijngehakt 1 kleine ananas 500 g zalmfilet, in 4 gelijke stukken 100 g cashewnoten, grofgehakt Bereiden Rijst volgens aanwijzing op verpakking gaarkoken. In kom kokosmelk, limoensap en vissaus mengen. Stoneleeks en rode peper erdoor roeren. Ananas rondom dik schillen en in plakken van 1 1/2 cm dik snijden. 2 Ananasplakken op ingevet rooster leggen en aan beide kanten 3 min. roosteren. Ananasplakken iets laten afkoelen. Harde kern verwijderen, vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Ananas door kokossaus roeren en salsa op smaak brengen met extra vissaus of zout en peper. Zalmfilets met zout en peper bestrooien en in 2-3 min. per kant net gaar roosteren. Cashewnoten door gare rijst roeren en over vier warme borden verdelen. Zalm ernaast leggen en salsa erover scheppen. Bevat per eenpersoonsportie energie 825 kCal - eiwit 38 g vet 37 g - koolhydraten 86 g Tip In plaats van een verse ananas kan ook ananas uit blik of koelverse ananas gebruikt worden (stukjes aan spiesen rijgen of in grillschaal roosteren). Wijntip Etchart Cafayate Torrontés