Zalm met salsa van gegrilde ananas

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pak gele rijst (325 g) 1/2 pak romige kokosmelk (a 200 ml) 1 limoen, uitgeperst 1 eetlepel thaise vissaus 1 zakje stoneleeks (8 stuks), in ringetjes 1 rode peper, fijngehakt 1 kleine ananas 500 g zalmfilet, in 4 gelijke stukken 100 g cashewnoten, grofgehakt Bereiden Rijst volgens aanwijzing op verpakking gaarkoken. In kom kokosmelk, limoensap en vissaus mengen. Stoneleeks en rode peper erdoor roeren. Ananas rondom dik schillen en in plakken van 1 1/2 cm dik snijden. 2 Ananasplakken op ingevet rooster leggen en aan beide kanten 3 min. roosteren. Ananasplakken iets laten afkoelen. Harde kern verwijderen, vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Ananas door kokossaus roeren en salsa op smaak brengen met extra vissaus of zout en peper. Zalmfilets met zout en peper bestrooien en in 2-3 min. per kant net gaar roosteren. Cashewnoten door gare rijst roeren en over vier warme borden verdelen. Zalm ernaast leggen en salsa erover scheppen. Bevat per eenpersoonsportie energie 825 kCal - eiwit 38 g vet 37 g - koolhydraten 86 g Tip In plaats van een verse ananas kan ook ananas uit blik of koelverse ananas gebruikt worden (stukjes aan spiesen rijgen of in grillschaal roosteren). Wijntip Etchart Cafayate Torrontés

Zalm met salsa van gegrilde ananas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept