Tilapiapaté Met Gerookte Forel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 g tilapiafilet (vis) 1 pakje gerookte forelfilet (125 g, foppen) 1 ei (m) 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje, kühn; e) 3 blaadjes munt 1 bekertje crème fraîche (125 ml) zout cayennepeper 1/2 komkommer 2 eetlepels citroensap 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten ramequins à ca. 1½ dl invetten. Tilapiafilet in stukken snijden. Forelfilet in reepjes snijden. Tilapiafilet met ei, mierikswortel, helft van forelfilet en helft van muntblaadjes in keukenmachine zeer fijn pureren. Crème fraîche erdoor mengen. Reepjes forelfilet erdoor scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout en cayennepeper. Vispuree in vormpjes scheppen en gladstrijken. In hapjespan ca. ½ liter water aan de kook brengen. Vormpjes in kokend water zetten. Vispaté afgedekt op heel laag vuur in ca. 20 minuten gaar laten worden. Vormpjes uit water nemen, paté in vormpjes laten afkoelen. Komkommer schillen en in dunne plakken schaven. Citroensap erover sprenkelen. Rest van muntblaadjes erboven in stukjes knippen. Vormpjes op bordjes zetten, samen keren en tilapiapaté uit vormpjes laten glijden. Komkommer ernaast scheppen.

Tilapiapaté Met Gerookte Forel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept