Viscurry Met Gember En Koriander

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 sjalotten 2 rode pepers, van zaadjes ontdaan 1 teentje knoflook 1 cm verse gemberwortel, geraspt 1 zakje verse koriander (15 g), grofgehakt 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 eetlepels zoete chilisaus 1 eetlepel limoensap 3 eetlepels olie 200 ml kokosmelk 1-2 eetlepels thaise vissaus 600 g kabeljauwfilet materialen keukenmachine Bereiden In keukenmachine sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta malen. Of ingrediënten fijnsnijden en in vijzel tot grove pasta wrijven. In wok of hapjespan currypasta in olie ca. 4 min. zachtjes bakken. Kokosmelk erdoor roeren en 1 min. meewarmen. Curry op smaak brengen met vissaus. Kabeljauw in 4 gelijke stukken snijden en in currysaus leggen. Vis in 5-6 min. gaar laten worden, halverwege voorzichtig draaien. Lekker met witte rijst en Chinese kool. Tip Van verse gember en sereh houd je bijna altijd over. Bewaar de gemberwortel en/of sereh verpakt in een diepvrieszakje in de diepvries. Zo blijven ze minstens twee maanden goed. Gemberwortel laat zich in bevroren toestand bijzonder goed raspen. Wijnadvies Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen Bevat per eenpersoonsportie energie 265 kCal - eiwit 28 g vet 13 g - koolhydraten 9 g

Viscurry Met Gember En Koriander is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige viscurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode viscurry met grapefruit en koriander uit het gourmetpannetje
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jasmijnrijst met pittige gele viscurry
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viscurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept