2 sjalotten 2 rode pepers, van zaadjes ontdaan 1 teentje knoflook 1 cm verse gemberwortel, geraspt 1 zakje verse koriander (15 g), grofgehakt 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 eetlepels zoete chilisaus 1 eetlepel limoensap 3 eetlepels olie 200 ml kokosmelk 1-2 eetlepels thaise vissaus 600 g kabeljauwfilet materialen keukenmachine Bereiden In keukenmachine sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta malen. Of ingrediënten fijnsnijden en in vijzel tot grove pasta wrijven. In wok of hapjespan currypasta in olie ca. 4 min. zachtjes bakken. Kokosmelk erdoor roeren en 1 min. meewarmen. Curry op smaak brengen met vissaus. Kabeljauw in 4 gelijke stukken snijden en in currysaus leggen. Vis in 5-6 min. gaar laten worden, halverwege voorzichtig draaien. Lekker met witte rijst en Chinese kool. Tip Van verse gember en sereh houd je bijna altijd over. Bewaar de gemberwortel en/of sereh verpakt in een diepvrieszakje in de diepvries. Zo blijven ze minstens twee maanden goed. Gemberwortel laat zich in bevroren toestand bijzonder goed raspen. Wijnadvies Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen Bevat per eenpersoonsportie energie 265 kCal - eiwit 28 g vet 13 g - koolhydraten 9 g