Moules marinières (klassieke mosselen)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 kg mosselen 2 grote sjalotten 50 g koude boter 30 g verse peterselie 1 takje tijm 1 laurierblad 2 dl droge witte wijn 1 eetlepel witte wijnazijn Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten, weggooien. Sjalotten pellen en fijnhakken. Boter in blokjes snijden. Peterselie fijnhakken. Helft van peterselie met sjalotten, tijm, laurier, wijn, azijn en helft van boterlokjes in ruime pan doen. Mosselen toevoegen en op hoog vuur onder af en toe omschudden ca. 5 minuten koken. Mosselen overdoen in grote schaal. Tijm en laurier verwijderen. Kookvocht tegen de kook aan brengen en rest van boterblokjes met garde erdoor kloppen. Saus over mosselen scheppen en bestrooien met rest van gehakte peterselie. Lekker met stokbrood.

Moules marinières (klassieke mosselen) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Oudjaarrecept Veloute De Moules Au Curry
20-30 min -
Bekijk recept
Moules Provencales - Provencaalse Mosselen
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moules Farcices
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Moules Provencales
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept