2 kg mosselen 2 grote sjalotten 50 g koude boter 30 g verse peterselie 1 takje tijm 1 laurierblad 2 dl droge witte wijn 1 eetlepel witte wijnazijn Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten, weggooien. Sjalotten pellen en fijnhakken. Boter in blokjes snijden. Peterselie fijnhakken. Helft van peterselie met sjalotten, tijm, laurier, wijn, azijn en helft van boterlokjes in ruime pan doen. Mosselen toevoegen en op hoog vuur onder af en toe omschudden ca. 5 minuten koken. Mosselen overdoen in grote schaal. Tijm en laurier verwijderen. Kookvocht tegen de kook aan brengen en rest van boterblokjes met garde erdoor kloppen. Saus over mosselen scheppen en bestrooien met rest van gehakte peterselie. Lekker met stokbrood.
Moules marinières (klassieke mosselen) is een recept van De Virtuele Keuken