1 ui 1 teentje knoflook 2 trostomaten 1 courgette 1 citroen 6 eetlepel(s) olijfolie 2 th gedroogde provencaalse kruiden 1 zout 1 versgemalen peper 2 zakjes verse basilicum (a 15 g) 1 pakje koksroom (2 dl) 75 ml droge witte vermout 6 scholfilets 5 eetlepel(s) volkorenmeel 2 theelepel(s) chilipoeder 1 keukenmachine 1 aluminiumfolieVoorbereiding : Ui en knotlook pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Courgette in kleine blokjes van ca. 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en helft van schil raspen. Citroen uitpersen. In wok 2 eetiepels olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Courgette, tomaat, citroenrasp, Provencaalse kruiden en zout en peper naar smaak toevoegen. Ratatouille in ca. 20 minuten zachtjes gaar laten sudderen, meeste vocht laten verdampen. Laten afkoelen. In keukenmachine basilicum met room en vermout tot gladde, heldergroene saus pureren. Scholfilets in lengte halveren en inwrijven met citroensap, zout en peper. In diep bord volkorenmeel en chilipoeder mengen. Bereiden: Scholfilets door volkorenmeel wentelen, meel goed aandrukken. In grote koekenpan rest van olie verhitten en scholfilets (in 2 keer) in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Halverwege Voorzichtig keren. Vis op warm bordscheppen en warm houden onder aluminiumfolie. Intussen ratatouille en basilicumsaus zachtjes verwarmen. Op vier warme borden in midden bergje ratatouille scheppen. Scholfilets hierop draperen. Beetje basilicumsaus erover schenken, rest apart erbij geven. Serveren met gnocchi met rucola (zie recept).Voorbereiding ca. 45 minuten Bereiden ca. 20 minuten Prijs p.p. €
4.70 Bevat per eenpersoonsportie 515 kilocalorieën, eiwit 33 g, vet 31 g, koolhydraten 20 g wijncategorie 2 Montano Malborough Sauvignon Blanc Bron: Allerhande 12-2002 : O-Titel : Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en : : basilicumroom :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3
0.1
2.2002 :Fingerprint : 26450888,459712419,Kalorio
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basil ... is een recept van De Virtuele Keuken