Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basil ...

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 ui 1 teentje knoflook 2 trostomaten 1 courgette 1 citroen 6 eetlepel(s) olijfolie 2 th gedroogde provencaalse kruiden 1 zout 1 versgemalen peper 2 zakjes verse basilicum (a 15 g) 1 pakje koksroom (2 dl) 75 ml droge witte vermout 6 scholfilets 5 eetlepel(s) volkorenmeel 2 theelepel(s) chilipoeder 1 keukenmachine 1 aluminiumfolie
Voorbereiding
: Ui en knotlook pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Courgette in kleine blokjes van ca. 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en helft van schil raspen. Citroen uitpersen. In wok 2 eetiepels olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Courgette, tomaat, citroenrasp, Provencaalse kruiden en zout en peper naar smaak toevoegen. Ratatouille in ca. 20 minuten zachtjes gaar laten sudderen, meeste vocht laten verdampen. Laten afkoelen. In keukenmachine basilicum met room en vermout tot gladde, heldergroene saus pureren. Scholfilets in lengte halveren en inwrijven met citroensap, zout en peper. In diep bord volkorenmeel en chilipoeder mengen. Bereiden: Scholfilets door volkorenmeel wentelen, meel goed aandrukken. In grote koekenpan rest van olie verhitten en scholfilets (in 2 keer) in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Halverwege Voorzichtig keren. Vis op warm bordscheppen en warm houden onder aluminiumfolie. Intussen ratatouille en basilicumsaus zachtjes verwarmen. Op vier warme borden in midden bergje ratatouille scheppen. Scholfilets hierop draperen. Beetje basilicumsaus erover schenken, rest apart erbij geven. Serveren met gnocchi met rucola (zie recept).
Voorbereiding
ca. 45 minuten Bereiden ca. 20 minuten Prijs p.p. €

4.70 Bevat per eenpersoonsportie 515 kilocalorieën, eiwit 33 g, vet 31 g, koolhydraten 20 g wijncategorie 2 Montano Malborough Sauvignon Blanc Bron: Allerhande 12-2002 : O-Titel : Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en : : basilicumroom :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3

0.1

2.2002 :Fingerprint : 26450888,459712419,Kalorio

Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basil ... is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Christer’s Panko gefrituurde ‘Pesto Genovese’ olijven
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise groene peper- en basilicumsoep
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleurrijke paasgehaktballetjes met mosterdmayonaise
30 min-
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept