400 ml visbouillon (van tablet) 100 ml droge witte wijn 200 ml slagroom 1/2 vanillestokje, opengesneden 1 zout 1 witte peper 2 theelepel(s) citroensap 2 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 8 small scholfilets (zonder vel) 25 gm boter of margarine 1 toefjes peterselie Bouillon en wijn op zacht vuur tot 1/3 laten inkoken. Slagroom en vanillestokje toevoegen en saus 5 min. zachtjes laten trekken. Vanillestokje verwijderen en saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Voor serveren peterselie door saus roeren. Schol met zout en peper bestrooien en in boter aan beide zijden ± 1 min. bakken. Saus over borden verdelen, vis erop leggen en met toefjes peterselie garneren. Serveren met kleine gekookte aardappelen, die even met wat fijngesneden peterselie omgeschud zijn. bron : Tip Culinair januari 1996 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0