4 tonijnmoten (175 g elk) 1 uitje 1 teentje knoflook 2 eetlepel(s) olijfolie 2 theelepel(s) tomatenketchup 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook 75 gm zachte boter 1 zout 1 peper Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in l eetlepel olie op een laag vuur goudbruin (3-4 minuten). Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup toe en bak bet geheel al roerende 2 minuten. Laten afkoelen. Heng het koude tomatenmengsel met het bieslook, de zachte boter, een snufje zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog. Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen worden (2-3 minuten elke kant). Bestrooi de vis met een beetje zout. Leg de moten op 4 borden en schep de tomatenboter erop. Serveer met een gemengde salade en gekookte tagliatelle. Wijntip: Alsace Tokay Pinot Gris, volle, ronde, soms wat kruidige witte wijn Recipe by Tijd voor Vis :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2