2 handsinaasappels 1 citroen 2 groene paprika's 2 eetlepel(s) olijfolie 4 visfilets van ca. 150 gram (bijvoo; rbeeld tilapia) 1 zout 1 peperVoorbereiding : Schil de sinaasappels. Verwijder alle witte velletjes. Snijd met een scherp mes het vruchtvlees los van de vliezen. Leg de sinaasappelpartjes in een kom. Snijd de citroen in 4 parten. Snijd de kapjes van de groene paprika's. Verwijder zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in dunne ringen. Bereiden: Bak de paprikaringen enkele minuten in l eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de zacht geworden ringen met zout en peper. Smeer de visfilets aan beide kanten in met olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de visfilets naast elkaar op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Schuif de vis onder de ovengrill en gril de filets ongeveer S minuten. Draai de filets om en gril ze nog eens 3 minuten. De juiste grilltijd hangt af van de dikte van de filets. Leg de visfilets op de borden. Leg er een citroenpartje bij. Garneer het gerecht met de gebakken paprikaringen en de sinaasappelstukjes. Tip Serveer bij dit gerecht gele rijst of kant-en-klare saffraanrijst.Voorbereiding stijd: circa 30 minuten. Voedingswaarde per persoon: 28 g eiwit, 8 g vet, 7 g koolhydraten, kcal (kj) 212 (890). Wijnadvies Een Elzasser Pinot Blanc, een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc of een licht type Chardonnay zonder houtrijping (9-11°C). Bron: Boodschappen 9-2001 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :
9.0
5.2002 :Fingerprint : 26450888,459712425,Kalorio
Gegrilde visfilets met groene paprika en sinaasappel is een recept van De Virtuele Keuken