1 sjalotje 100 ml witte wijn 2 eetlepel(s) witte-wijnazijn 1/2 pot visfond (a 380 ml, ah) 4 eetlepel(s) kervel (blikje, bonduelle) 1 bekertje creme fraiche (2 dl) 4 smalle zalmfilets (per 2 porties v; erpakt) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 (zee)zout 1 (versgemalen) peper 50 gm koude boter 2 eetlepel(s) limoensap Bereiden: Sjalotje pellen en snipperen. In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 1 S minuten tot helft laten inkoken. Kervel en creme fraiche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en saus warm houden. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper. Vis in 2-3 minuten per kant net gaar grillen ( de kern mag glazig blijven). Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen. Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen. Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim (zie recept) Bereiden ca. 35 minuten. Prijs p.p. €