Gegrilde zalmfilet met kervelsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 sjalotje 100 ml witte wijn 2 eetlepel(s) witte-wijnazijn 1/2 pot visfond (a 380 ml, ah) 4 eetlepel(s) kervel (blikje, bonduelle) 1 bekertje creme fraiche (2 dl) 4 smalle zalmfilets (per 2 porties v; erpakt) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 (zee)zout 1 (versgemalen) peper 50 gm koude boter 2 eetlepel(s) limoensap Bereiden: Sjalotje pellen en snipperen. In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 1 S minuten tot helft laten inkoken. Kervel en creme fraiche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en saus warm houden. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper. Vis in 2-3 minuten per kant net gaar grillen ( de kern mag glazig blijven). Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen. Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen. Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim (zie recept) Bereiden ca. 35 minuten. Prijs p.p. €

4.00 Bevat per eenpersoonsportie 550 kilocalorieën, eiwit 28 g, vet 46 g, koolhydraten 5 g. wijncategorie 2 Undurraga Sauvignon Blanc Bron: Allerhande 12-2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3



0.1

2.2002 :Fingerprint : 26450888,459712426,Kalorio

Gegrilde zalmfilet met kervelsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalmfilet met kervelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenrug met primeurs, kervelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meg's Eendenborstfilet Met Rode Portsaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken Mosselen Met Kervelsaus.
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept