1 1/2 kg middelgrote hele makrelen 5 eetlepel(s) olijfolie 5 theelepel(s) komijnpoeder 4 teentjes knoflook, gesnipperd 1 zout 2 theelepel(s) harissapasta of cayennepeper 2 citroenen In Djerba (Tunesië), het eiland van de lotuseters, wordt mkreel simpelweg geroosterd boven een houtskool vuurtje na een half uurtje te zijn gemarineerd in een mengsel van olijfolie en kruiden. Ook wie geen echte liefhebber is van makreel, zou hem eens op deze manier bereid moeten proberen. Maak de vissen schoon en verwijder de koppen. Roer de olie, de komijn, de knoflook, wat zout en de in 6 eetlepels wateropgeloste harissapasta door elkaar. Maak 2 schuine inkepingen aan iedere kant van de vissen en leg de vissen in de marinade. Wrijf de marinade goed in de inkepingen. Rooster de vissen boven een houtskoolvuurtje of onder de voorverwarmde ovengrill in circa 8 minuten per kant goudbruin. Snijd de citroenen in partjes en geef ze bij de sissendhete vissen. bron : De 100 lekkerste gerechten van de Middellandse zee / Diane Seed : O-Titel : GEGRILLEERDE MAKREEL MET KOMIJNZAAD (MAQUEREAUX GRILLÉS : : AU CUMIN) :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450888,459712427,Kalorio
Gegrilleerde makreel met komijnzaad (maquereaux grill ... is een recept van De Virtuele Keuken