4 stukken zalmfilet (150 g elk) 1 citroen 1/4 liter droge witte wijn 2 visbouillontabletten 4 eetlepel(s) crème fraîche 1 eetlepel(s) suiker 1 allesbinder 4 eetlepel(s) fijngehakte peterselie 1 zout 1 peperVoorbereiding swijze: Pers de citroen uit. Breng 3/4 l water met de wijn en de bouillontabletten aan de kook. Spoel de stukken zalmfilet af onder de koude kraan en laat ze in een vergiet uitlekken. Leg de zalmmoten in het hete vocht. Breng het vocht weer tegen de kook en zet het vuur laag. Laat de vis in ca. 7 minuten gaar worden. Neem de zalmfilets met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een voorverwarmde schaal. Houd ze afgedekt even warm. Doe de crème fraîche in een steelpannetje en roer er 1/4 l van het hete visvocht, de suiker en het citroensap door. Breng de saus aan de kook en voeg genoeg Allesbinder toe om de saus een beetje te binden (2-4 eetlepels). Roer de peterselie door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de zalm. Lekker met aardappelpuree en broccoli. Magnetron: Leg de zalmfilet in een lage, met boter ingevette, ovenvaste schaal. Schenk er 2 dl bouillon (van 1/2 tablet) en 1/2 dl droge witte wijn bij. Laat de zalm afgedekt 8-10 minuten op half vermogen gaar worden. Keer de zalm tussentijds 2x en draai de schaal - als de magnetron geen draaiplateau heeft- 3 keer een kwart slag. Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :