Gepocheerde zalmfilet met citroen-peterseliesaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 stukken zalmfilet (150 g elk) 1 citroen 1/4 liter droge witte wijn 2 visbouillontabletten 4 eetlepel(s) crème fraîche 1 eetlepel(s) suiker 1 allesbinder 4 eetlepel(s) fijngehakte peterselie 1 zout 1 peper
Voorbereiding
swijze: Pers de citroen uit. Breng 3/4 l water met de wijn en de bouillontabletten aan de kook. Spoel de stukken zalmfilet af onder de koude kraan en laat ze in een vergiet uitlekken. Leg de zalmmoten in het hete vocht. Breng het vocht weer tegen de kook en zet het vuur laag. Laat de vis in ca. 7 minuten gaar worden. Neem de zalmfilets met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een voorverwarmde schaal. Houd ze afgedekt even warm. Doe de crème fraîche in een steelpannetje en roer er 1/4 l van het hete visvocht, de suiker en het citroensap door. Breng de saus aan de kook en voeg genoeg Allesbinder toe om de saus een beetje te binden (2-4 eetlepels). Roer de peterselie door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de zalm. Lekker met aardappelpuree en broccoli. Magnetron: Leg de zalmfilet in een lage, met boter ingevette, ovenvaste schaal. Schenk er 2 dl bouillon (van 1/2 tablet) en 1/2 dl droge witte wijn bij. Laat de zalm afgedekt 8-10 minuten op half vermogen gaar worden. Keer de zalm tussentijds 2x en draai de schaal - als de magnetron geen draaiplateau heeft- 3 keer een kwart slag. Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

5.01.2003 :Fingerprint : 26450888,459712434,Kalorio

Gepocheerde zalmfilet met citroen-peterseliesaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta in tonijn-peterseliesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittewijn-peterseliesaus
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Paddestoelentaartje met peterseliesaus
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met beenham en krieltjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept