Gevulde forel uit het oosten

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 rode peper 2 struiken paksoi 2 eetlepel(s) olie 2 eetlepel(s) sesamolie 4 eetlepel(s) sesamzaad (potje a 45 g,ah) 1 1/2 eetlepel(s) japanse sojasaus 4 forellen (a ca. 200 g) 1 grofzeezout (drogheriaalimentari) 1/2 eetlepel(s) olie om in te vetten 1 ovenschaal ca. 25 … 30 cm 1 keukenpapier
Voorbereiding
: Peper schoonmaken en in reepjes snijden. 4 Paksoi bladeren met steel achterhouden, rest van paksoi schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en peperreepjes ca. 1 minuut fruiten. Paksoi toevoegen en al omscheppend in ca. 1 minuut beetgaar bakken. 1 Eetlepel sesamolie, sojasaus en 2 eetlepels sesamzaad door paksoi mengen. Eventueel schaal afgedekt in koelkast zetten. Ovenschaal invetten. Forellen afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Buiken vullen met paksoi en forellen naast elkaar in ovenschaal leggen. Bestrijken met rest van sesam- olie. Rest van sesamzaad erover strooien en grofzeezout erboven malen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koel kast zetten. Bereiden: Schaal uit koelkast nemen. Oven voorverwarmen op 200 øC of gasovenstand

4. Schaal in midden van oven schuiven en forellen in ca. 15 minuten gaar bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Paksoibladeren op borden leggen en hierop forellen leggen. Serveren met mie of Kantonese roerbakrijst.
Voorbereiding
: ca. 20 minuten Bereiden: ca. 40 minuten Prijs p.p: f

7.50, E 3,40 Bevat per eenpersoonsportie: 320 kilocalorieen eiwit 28 g vet 20 g koolhydraten 10 g wijncategorie 4 Moselland Riesling Spätlese Recipe by Allerhande :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

3.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712440,Kalorio

Gevulde forel uit het oosten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kip uit het verre Oosten
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met artisjok en feta
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met za'atar en Siciliaanse couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept