1 rode peper 2 struiken paksoi 2 eetlepel(s) olie 2 eetlepel(s) sesamolie 4 eetlepel(s) sesamzaad (potje a 45 g,ah) 1 1/2 eetlepel(s) japanse sojasaus 4 forellen (a ca. 200 g) 1 grofzeezout (drogheriaalimentari) 1/2 eetlepel(s) olie om in te vetten 1 ovenschaal ca. 25 … 30 cm 1 keukenpapierVoorbereiding : Peper schoonmaken en in reepjes snijden. 4 Paksoi bladeren met steel achterhouden, rest van paksoi schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en peperreepjes ca. 1 minuut fruiten. Paksoi toevoegen en al omscheppend in ca. 1 minuut beetgaar bakken. 1 Eetlepel sesamolie, sojasaus en 2 eetlepels sesamzaad door paksoi mengen. Eventueel schaal afgedekt in koelkast zetten. Ovenschaal invetten. Forellen afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Buiken vullen met paksoi en forellen naast elkaar in ovenschaal leggen. Bestrijken met rest van sesam- olie. Rest van sesamzaad erover strooien en grofzeezout erboven malen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koel kast zetten. Bereiden: Schaal uit koelkast nemen. Oven voorverwarmen op 200 øC of gasovenstand
4. Schaal in midden van oven schuiven en forellen in ca. 15 minuten gaar bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Paksoibladeren op borden leggen en hierop forellen leggen. Serveren met mie of Kantonese roerbakrijst.Voorbereiding : ca. 20 minuten Bereiden: ca. 40 minuten Prijs p.p: f
7.50, E 3,40 Bevat per eenpersoonsportie: 320 kilocalorieen eiwit 28 g vet 20 g koolhydraten 10 g wijncategorie 4 Moselland Riesling Spätlese Recipe by Allerhande :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2